Sziasztok, helló mindenki! (igen, tudok köszönni)
Csalás-Kiskapu-Multifiókozás....
Ki dönti el, mi az és mi nem?
Ki a jobb a másiknál.... De leginkább mitől válik jobbá?....(költői kérdés, ahogy a többi is, nem várok választ)
Egymást marjátok, ahogy sokan mások.... miközben azt szajkózzátok (mind), hogy nem érdekel, mit mond a másik....
De ezt máshol is észrevettem, hogy az emberek támadnak, védekeznek, miközben hajtják az igazukat, de közben megpróbálják azt mutatni, hogy nem is érdekli őket a dolog.... (én sem vagyok más, magammal kapcsolatban én sem szeretem, ha évhitet hagyok valakiben magamról, csak tudom -remélem- meddig érdemes elmenni a szemének felnyitása ügyében)....
Nos...Én aztán végképp nem teszek/tehetek igazságot, pláne nem tudok egyik oldalra sem állni, (nem is fogok, mert nem akarok)....
DE!!!!!
Most leírok valamit, amitől lehet én is "csaló" leszek valaki(knek)....
Én amikor elkezdtem játszani, egyedül voltam (már amennyire egy gyerekét egyedül nevelő, dolgozó felnőtt nő az lehet)...
Pár hónappal később lett egy párom.... egyre jobban érdekelte, mivel játszok online időnként... és megtetszett neki, ő is regisztrált.... ÁMDE!!! És itt jön a csavar! Lehet figyelni!
Írtunk az adminisztrációnak! Mindent megelőzve!
Miért? Azért mert én vidéken lakom, a párom Pesten... ha ő jön hozzánk hétvégére, akkor csak az én gépemről tud bejelentkezni.... mikor én megyek hozzá hétvégén, akkor én csak az ő gépén tudok bejelentkezni, amíg a másikunk pl a lányommal kártyázik, mesét néz...stb.... De ha ez nem lenne elég bonyolult, én Pesten dolgozom és hogy ne csak a gyerekkel hétvégente lehessünk (felnőtt emberek vagytok, nem kell részleteznem, milyen egyéb igényei vannak kettesben a fiatal pároknak), időnként heti 1-2 alkalommal munka után nála alszok (is), hozzá megyek, így hétköznap is időnként az ő lakásában az ő gépéről jelentkezek be.... JA, ki ne felejtsem, az irodámban is be szoktam jelentkezni a melóhelyemen, mert van amikor épp nem kell megmentenem a világot és a Budapesti tömegközlekedést....
Szóval mindezt jól leírtuk az adminisztrációnak, hogy ugyan, engedélyezzék már, mert komoly hátrányaink lennének, ha legalább 1-2X nem nézhetnénk fel hétvégén a saját accountunkra...
És tudjátok mi történt????
Kaptunk egy választ!!!! (Igen, vannak "csodák" és nekem eddig minden levelemre válaszoltak az adminok, arra is, amit csak poénból írtam és nem gondoltam komolyan...)
Azt írták, hogy RENDBEN! De vannak kikötéseik! Nem segíthetjük egymást, nem lehetünk szövetségesek, nem lehetünk klántársak, helyettesei egymásnak...nem küldhetünk egymásnak birtokjelentést, ecetera, ecetera.... csak levelezhetünk....
Ettől függetlenül 2X már ellenőriztek minket is multigyanúval, kaptam levelet, sürgősen magyarázzam meg, miért 2 külön account bejelentkezés volt a gépemről...válaszoltam, hogy a párom nálam volt, és engedélyezték a dolgot... és visszaírtak, hogy igen, megtalálták a levelezést tényleg megengedték, rendben van a dolog.....
MOST AKKOR!!!!
Hogy ne legyen egyszerű, nyáron összeköltözünk! Még valami! Nem lesz 2 számítógépünk, mert nem engedhetjük meg magunknak, nem tudok +1 szobát építeni a kis panellakásban a plusz asztali gépnek és +laptopot se tudok venni, örülök, ha a lánynak fel lesz újítva a szoba, meg ágyat veszünk, ablakot cserélünk, kifestünk....
Most akkor én is csaló leszek, ha a párommal 1 gépen fogunk osztozni 1 szobában?
Vagy egyikünket vagy mindkettőnket kizárnak majd a játékból, mert nincs pénzünk 2 gépre és össze is költözünk?
A közel 10 éves szakadt öreg laptopom, melynek a "torka is véres" (ahogy mondani szokták, lóg a bele-vagy vezetéke) örülök, hogy még megy, de napjai erősen korlátozottak, ha napi 3-4 szer kapcsol csak ki, az már ünnep....
Én csak azt tudom mondani, hogy sárral dobálózni lehet, de nem érdemes.... ahogy mondani szokták, aki sárral dobálózik, maga is saras lesz.... és aki ítélkezik az elítéltetik....
A csalás gyanút meg kell küldeni az adminisztrációnak, de a döntés az övék!!!!
NINCSENEK KISKAPUK!!!!
Higgyétek el, hogy minden esetet külön kivizsgálnak és egyenként döntenek az emberekről! ...ezt mi is megtapasztaltuk, mindkettőnket leellenőriztek, kérdeztek, leveleztünk!
A gyengébb játékosok leverésének problémája, etikussága más dolog, külön téma... de abba nem is folynék bele most...csak a csalás része csípte meg a figyelmem és a néminemű hasonlóság, ami miatt el kellett mondanom a véleményem...
Aki a mondandóm lényeget megérti ebből, annak örülök.... főleg ha azt látja, olvassa, érti, amit írtam, és nem azt kezdi rágni, amit MÖGÖTTE LÁTNI VÉL.....
Ha pedig valaki a helyesírásomat kezdi marcangolni, azt válaszra se fogom méltatni!!!! Ez nem bölcsész szakkör, hogy a helyesíráson menjen a csámcsogás, inkább a lényegét kéne a dolgoknak felfogni és megérteni...
Az óvódás, és gyerekes korral a viselkedést is érdemes az embernek maga mögött hagyni.... Mindenki annyira vegye magára, amennyire érzi, erről ne is kérdezzetek mert senkinek nem fogom megmondani a "mennyire nézlek hülyének" vagy a másikat....
Részemről azt hiszem most ennyi.... Hajnal fél 1 után azon is csodálkozom, hogy véleményt nyilvánítottam a témáról...
(és igen, tudom, most én leszek a beképzelt f*rok, aki mit képzel magáról és hasonlók, de az a dolog meg pont nem érdekel... a nevem mellett "ujonc" megnevezés van, mert nem szoktam fórumozni és talán valamivel kevesebb ideje játszok, mint ti.... de aki ez alapján von le emberekről következtetést, az... mindegy...)
Azt azért még ne felejtse el senki a nagy játékháborúskodásokban, hogy az accountok mögött emberek, korok, életek vannak és sokakat nem a versenyszellem hozott ide, hanem a kikapcsolódás, a játék élvezete.... és példaként az én kedvenc klántagom pl egy nyugdíjas nagymama

(ha azt hiszitek semmi köze ennek aztán a témához, tévedtek!!!! Én leálltam már egy 12 éves nyikhajjal vitatkozni, mire felidegesítettem magam, megkérdeztem mikori születésű is....aztán magamon röhögtem, hogy vele álltam le vitatkozni...
Üdvözletem!
Zicheey
(és nem, semmi köze a náci német köszönéshez, amit szintén sokan kérdeztek)