Az esti csaták miatt amit a szörnyek ellen vívunk nap mint nap. sokáig aludtunk a várba...
Nem mertek felébreszteni a szolgálók és a tábornokok... Pedig egy hatalmas hírrel vártak az ajtó előtt türelmetlenül.
Amikor meghallották hogy felébredtünk, azonnal kopogtak az ajtón, "szabad" kiáltottam ki.
A főparancsnokom volt...Uram hatalmas híreket hozott az egyik felderítőnk!!!!
Halljam!! Felleltem rögvest.
És átadta a feljegyzést.
Egy olyan szintű romot talált, amit eddig soha nem láttunk, felírva a hadsereg pontos létszámát, és helyzetét...
Csodálkozva olvastam...
Összehívtam a katonai vezetőket és leültünk tanácskozni..
Hosszú ideig tartott a tanácskozás, és arra jutottunk, hogy nincs akkora seregünk, hogy veszteség nélkül legyőzzük a szörnyeket. De nem gondolkodhattunk sokáig, mert az ellenséges királyság uralkodóinak felderítőit folyamatosan látjuk a környéken.
És döntöttünk...Sajnálattal és szomorúsággal dacolva, de nem hagyhattuk ki azt a tömérdek Fekete igazgyöngyöt és aranyat, amikkel ez a hihetetlen rom csábított minket...
Azoknak az elesett katonáknak a a családjait, akik elesnek a csatába, biztosítottuk hogy mindenben segíteni fogjuk őket és bármit kérhetnek.
És elindultunk...
Még ha nem is volt túlságosan messze a fő rom, akkor is olyan volt mintha "napokig" tartott volna az út.
Odaértünk!!
A szörnyek vezére nem volt a romba és gyógyítók is alig maradtak.....
Így valamivel könyebb lesz kiáltottunk fel, és elkezdődött....
ÉS SIKERÜLT!!!!

A veszteségünk nagy volt, de megérte a zsákmányolt fekete igazgyöngyért...
És elkezdődött a várba a hatalmas ünnepség!!