Röviden és tömören ebben a fórumban a játék lényegét, szépségeit, stílusokat szeretném összeszedni, főleg, hogy az újaknak segítsek.
Először is ott kezdeném, hogy ez egy stratégiai játék, melynek a csapatmunka, illetve úgymond az online idő a kulcsa. Emellett nem árt egy kis logika, illetve ha bírja a pénztárcád venni párezer FI-t is (enélkül is lehet élvezni a játékot).
Mint minden online stratégiai játék, ez is lassan indul és nem gyorsul túl sokat a későbbiekben sem. Akik játszottak hasonló játékokkal (úgy tudom nem emlegethetek ilyeneket) azok megtapasztalták, hogy az építkezések egyre hosszabb ideig tartanak... Ha nem vagy türelmes, akkor be se regelj, vagy törölj egyből.

A Mylandsra az ember 2 ok miatt regisztrál fel. Az első, hogy élvezi az ilyen játékokat, szeret interneten szociális életet élni. A másik ok, hogy szeretne pénzt keresni, ami nem lehetetlen, egy kis befektetett tőkével, viszont elég nehéz és nem kevés idő mire eljut az ember addig a szintig. Van még egy kategória, aki élvezi a játékot és közben pénzt is szeretne keresni (itt megjegyezném, hogy úgyse fogsz, mivel visszaforgatod a játékba

Mikor eléri az ember a hűbérúr rangot, akkor a játék egy nehezebb szakasza következik. Nagyon sokan játszunk, és minden területen van erős ellenfél. Megjegyezném az újaknak, hogy ha elveszted a sereged vissza lehet gyártani, idő, de nem kell ezért abbahagyni. Ha okosan játszol, és használod a templomot, illetve zárod a kaput, vagy menedékbe pakolod a sereged akkor szinte lehetetlen hogy elveszítsd (pl ha kimész egy romra, akkor a közeli nagyobb játékosokat nyugodtan berakhatod arra az időre templomba, így nem tudják "hazakísérni a seregedet").
Klán szinten, amíg pici vagy, ne akarj erős klánokhoz csatlakozni, mert esélytelen vagy, úgyis csak elutasítanak. Tapasztalatlan, kezdő játékosok csak hátráltatnák a klánok érdekeit. Itt felhoznék pár klánt, hogy lássátok hova nem érdemes jelentkezni: UnitedHeroes, Sharks (bulgár top játékosok [magyarul ha írsz, értelmetlen google fordítós választ várj]), az emberek többsége által utált DisConnected (Ennek én lennék a vezetője).
Következő témám amit így érintenék személyi játékstílusok. Kezdjük azzal, aki nem azért játszik, mert élvezi a játékot, hanem csak pénzfarmnak tekinti az egészet. Jellemző ide a lovag faj, mivel faji bónusz hogy a raktárak nagyobbak. Játékból példa Isten, illetve sanand, lehet őket kémlelni. Városok sivatag területen, mivel itt aranytermelésre van bónusz, 4 csillagon megállnak, seregben vigyáznak, ne legyen túl nagy, épp hogy csak a 4-es romokat le tudják szedni. Városaikban raktárak vannak, ez a játékstílus nem túl élvezhető, annyit kell fent lenni, hogy licitet vigyél, más teendőd nagyon nincs....
Vannak azok a játékosok, akik akár idejük miatt, vagy más okokból, csak romokat szednek le. hűbérúr rangon vannak, városaik nagyjából 1 gumóban, közeli királyságokban vannak egymáshoz, kutatnak, amit találnak 5-6-os romot azt leszedik. Van akinek ez élvezetes, van akinek nem. Ilyen játékosokat sokan tamagocsizóknak szokták nevezni. Ilyenről nem hoznék példát, mert rengeteg van

Harmadik kategória a harcias (harcos) játékosok. Ilyet akarsz találni, akkor frakciós ranglista első oldalát nézd meg.

Ha azt látod hogy alap területük alapján vannak a városaik, annak a stratégiai oka annyi, hogy alap 25 védelmet ad, így ha építesz erődöket, akkor kevesebbet kell építened.
Végül annyit jegyeznék meg, hogy a nagyok is veszítenek seregeket, de jó infrastruktúrával, elegendő képző épülettel hamar vissza lehet gyártani a sereget. Ide ki tudom emelni Redbaront (bár mennyire is az ellenfelem a játékban) példának, illetve itt vagyok én is. Fontos hogy mielőtt felléptek hűbérúr rangra, minnél több, és minnél magasabb szinten legyenek a képző épületeid.
Jó játékot mindenkinek!

B