Mentor rendszer mikor indul be?

Ha valamit nem ért, kérdését itt teheti fel és a többi játékos segít Önnek.

Minden itt létrehozott témanév a "?" jellel kell, hogy végződjön, különben egy hibásan fogalmazott vagy téves fejezetbe helyezett témaként lesz jelölve.
Üzenet
Szerző
Felhasználói avatar
Dominica
Kapitány
Helyszín: Magyarország

Mentor rendszer mikor indul be?

#1 Hozzászólás által Dominica »

Üdv!

Érdekes kérdés jött elő miközben leveleztem a játékban.
Mikortól (értsd: mi kell ahhoz, hogy a Mentor küldetés elkezdődhessen valakinél) lehetsz mentor?
Egy gép akkor nem tekinthető gépnek többé, ha elkezd félni a halálától.
Felhasználói avatar
Addict
Kapitány

Re: Mentor rendszer mikor indul be?

#2 Hozzászólás által Addict »

ez mit is jelent? takar?
Felhasználói avatar
Elminster
Project manager

#3 Hozzászólás által Elminster »

Sziasztok)
Ahhoz, hogy mentor legyen valaki, legelőször is, el kell érni a "Hűbériuraság" szintet... fogalmam sincs, hogy mikor fogja megadni a questet a mentorra, de szerintem előbb a rangot kell megkapni és aztán jön majd a quest is)
Felhasználói avatar
Dominica
Kapitány
Helyszín: Magyarország

#4 Hozzászólás által Dominica »

Köszi az infót és ... uramatyám :lol: :lol:
Egy gép akkor nem tekinthető gépnek többé, ha elkezd félni a halálától.
mehi
Ezredes

#5 Hozzászólás által mehi »

huha :O akkor még seholse vagyunk szinte még hozzá :D
Kép
Boccob
Újonc

#6 Hozzászólás által Boccob »

Bevallom ingaem erdeklődtem eddig, de nem érkezett pontos válasz a témában.
Mivel elég régen nem írtak ezen fórumban, így remélem az eltelt idő elg volt, hogy legyen valami pontosabb infó a mentor küldetésről. Azaz mikor lehet felvenni? Van e valamilyen módszer amivel meg lehet sürgetni, hogy beadja gép?

Egy régi játékostársamat meghívtam játszani, és szeretnék a mentora lenni.

Illetve két másik barátom is van akikkel napi szinten együt vagyok. Őket is meghívnám, de addig feleslegesnek tartom amíg, nem tudok a mentoruk lenni.

lassan 2 hónapja játszom, havi 10k ft-ot öltem bele. De nem értem, egy ilyen infó, hogy nincs meg a köztudatban :(.
Miért hozzak fizető játékosokat, ha nem én kapom meg a bónuszt utánuk :D. Lehet önző vagyok, de a pénzemért szeretnék is valamit kapni. ;)

Bármilyen segítő, előbbre vivő választ szívesen fogadok.

Üdv
mehi
Ezredes

#7 Hozzászólás által mehi »

ha te is tanítvány vagy , akkor be kell fejezned minden féle oktatást amit ad a rendszer , ha meg befejezted akkor ki kell bocsátani az "iskolából" a mentorodnak, tanítványom is csak akkor kaptam meg a küldetést :)
Kép
Boccob
Újonc

#8 Hozzászólás által Boccob »

mehi írta:ha te is tanítvány vagy , akkor be kell fejezned minden féle oktatást amit ad a rendszer , ha meg befejezted akkor ki kell bocsátani az "iskolából" a mentorodnak, tanítványom is csak akkor kaptam meg a küldetést :)
köszönöm.
már befejeztem, nem vagyok tanítvány. Még üzenetet is kaptam. Megkérdem mentorom kiengedett e az iskolából.
Chrian
Kapitány

#9 Hozzászólás által Chrian »

Én meg tanítvány voltam, de lehettem mentor :)

És a tanítványom ki van bocsátva mégse lehet, szóval valami más van és természetesen az adminisztráció válasza: ilyen információt nem adunk ki.

Csak mondjuk ha valami bugos és azért nem ugrik fel küldetés, akkor mi van?
Felhasználói avatar
KorbenPapa
Újonc

#10 Hozzászólás által KorbenPapa »

Sziasztok!

Na akkor én csavarnék egyet a kérdésen. A feleségemmel egyszerre kezdtünk játszani: ő lovag, én démon. Neki kb másfél óra után feldobta a questet, hogy keressen mentort, én még mindig nem kaptam meg a questet - kerestem már mentort, de szegény nem tudott felfogadni.

Mitől függ hogy mikor kapjuk meg ezt a questet?

Üdv,
Korben
Sáros erdei úton egyre gyorsabban autózni, csak sáros erdei úton lehet megtanulni...
Chrian
Kapitány

#11 Hozzászólás által Chrian »

Véletlenül nem egy gépen játszotok? csak mert azt, hogy az Istenek megtiltották, hogy az adott játékos a tanítványa legyen az akkor szokott lenni ha már arról az ipról volt regisztráció.

Ha igen gyorsan írj az adminisztrációnak mert multi miatt véglegesen bannolnak.
Felhasználói avatar
KorbenPapa
Újonc

#12 Hozzászólás által KorbenPapa »

Chrian írta:Véletlenül nem egy gépen játszotok? csak mert azt, hogy az Istenek megtiltották, hogy az adott játékos a tanítványa legyen az akkor szokott lenni ha már arról az ipról volt regisztráció.

Húúú köszi! Azonnal írok, mert router mögül játszunk mindketten...
Sáros erdei úton egyre gyorsabban autózni, csak sáros erdei úton lehet megtanulni...
Boccob
Újonc

#13 Hozzászólás által Boccob »

Boccob írta:
mehi írta:ha te is tanítvány vagy , akkor be kell fejezned minden féle oktatást amit ad a rendszer , ha meg befejezted akkor ki kell bocsátani az "iskolából" a mentorodnak, tanítványom is csak akkor kaptam meg a küldetést :)
köszönöm.
már befejeztem, nem vagyok tanítvány. Még üzenetet is kaptam. Megkérdem mentorom kiengedett e az iskolából.
Mehi!
Tényleg nem voltam még kiengedve az iskolapad közül. De ez a probléma megoldodott 3 napja.
Továbbra sem kaptam meg viszont küldit. :(
Azért az jó, hogy napi szinten dobálja be a többszáz FI-be kerülő küldetéseket. Mondhatni átlagban napi egy ilyen küldi jön.

Az egész játék egy nagy homály. Ha nem lennének a régi motorosok,mentorok rég kihalt volna játék, mert ami infó van róla wikin, akár itt fórumon az egyenlő a nullával. Kb 8 éve tolok online játékokat /Travian, heroes online, végzetúr, settlers... csakhogy a nagyobbakat említsem/ de ha elakadtam valamiben, vagy wiki, fórum végső esetben adminisztráció segített. De itt ahogy olvasom háttérinformációt nem találom meg a választ. Pedig már megnéztem külföldi wikit is. Ugyanaz mint hazai. Nincs több infó.

Előbb játékostársunk írta, hogy nem adnak ki ilyen információt. Ugyan miért nem? Mert ha van kis időm és beleásom magam a küldetésekbe, akkor előnyhöz jutok. Szeretek előre tervezni. 3 tervet állítok fel. rövid, középhosszú, hosszútávú tervek. És aprólékosan végiggondolom mit mikor miért tegyek. Tervezéshez használom az adatbázisokat /fórum, wiki.../. Szükséges infókat kimentem egy táblázatba és ott szépen vizuálisan is megtervezem. Előtte, közben, utána a társaktól, fórumról konzultálok lehetőségekről.

Mint látható szeretek a dolgok mélyébe nézni, de itt nem lehet, mert nincs adat. Reggel óta nem jött rom és unatkozom. Belépek kilépek belépek kilépek...

Sry csak kicsit érdekes ez az információhiány a mai világban.

Oké az információ hatalom!!

Röviden kérdésem : van remény hogy megtudjam miért nem kaptam meg küldit? Vagy szerintetek mennyi idő az mire beadja?

Postom első felével ne foglalkozzatok magamnak írtam ;) , a lényeg az utolsó két kérdés. ;);)
Felhasználói avatar
KorbenPapa
Újonc

#14 Hozzászólás által KorbenPapa »

KorbenPapa írta:
Chrian írta:Véletlenül nem egy gépen játszotok? csak mert azt, hogy az Istenek megtiltották, hogy az adott játékos a tanítványa legyen az akkor szokott lenni ha már arról az ipról volt regisztráció.

Húúú köszi! Azonnal írok, mert router mögül játszunk mindketten...

5-6 levélváltás után kiderült, hogy nem lehetek mentorált, mert egy napon regisztráltunk a nejemmel és router mögül játszunk, így engem már nem kezelt kezdőként... Ezután megkérdeztem, hogy esetleg nem e az a baj, hogy 5-10 perccel a jelenlegi regisztrációm előtt beregeltem facebookon keresztül, de ott kaptam egy olyan frappáns felhasználónevet (nem lehet választani :cry: ), hogy másodjára már be sem tudtam lépni vele. Miután ezt közöltem, akkor ez lett a baj, majd közölték, hogy a multizás tiltott. Írtam, hogy ok, de szombaton regeltem és addig amíg ÉN meg nem kerestem az adminisztrációt, illetve nem téptem a ti idegeiteket itt a fórumon, addig elképzelésem sem volt, hogy mi lehet a gond. Ezután töröltem a facebookos regem (Lszlkovcs1234 vagy vmi hasonlóan találó, szerethető név volt). Kérdeztem, most, hogy megszüntettem a nem szándékosan létrehozott duplikációt, így van e rá esély, hogy mentorált legyek, mert 2 napja játszom és van egy csomó quest ami a nejemnek nagy segítség - megkaphatom e ezeket. Válasz: nem. Jó - új kérdés: ha törlök mindent (csak 2 napja játszom, eddig semmi extra), akkor esetleg ha újraregelek lehetek e megint mentorált. Válasz: az újraregisztráció szigorúan tiltott.... Végső elkeseredésemben már csak egy kérdésem volt: ha marad ez az account a továbbiakban a mentorált dolgot leszámítva ér e más hátrány emiatt a félreértés miatt, AMI SEHOL NEM VOLT A REGISZTRÁCIÓ SORÁN LEÍRVA? Válasz: ha nem szegem meg a szabályokat, akkor nem...

Pici kérés / összegzés az adminisztráció irányába: az nagyon kényelmes, hogy egy Facebook logóra nyomva be lehet regelni és már azonnal látom is a kastélyom, de sokkal nagyobb lenne a komfortérzete egy új (esetleg fizetőképes) játékosnak, ha
1. tudna magának saját nevet választani (az hogy fogjuk a facebook nevet - sajnos ékezetes magánhangzók nélkül és utánadobunk néhány számot nem túl frappáns)
2. Nagy piros betűkkel 2-3 tőmondatban összefoglalni a játék elindulása előtt, hogy mit nem tehet (ne gyertek azzal, hogy ott a terms of akármi regisztrációkor, mert normális ember azt nem olvassa el - aki ilyet állít linkel :mrgreen: ), illetve a wikit is akkor veszik elő az emberek, ha elakadtak... esetemben az sem segített
3. Az meg ha pénzt akarok egy új embertől, akkor lehetőleg kimerítő választ adok a hozzám intézett kérdésére és nem hagyom, hogy 4-5x újabb kérdést fogalmazzon meg az első adminválasz után, mert akkor az azt jelenti az első válasz amit adtam nem volt eléggé tájékoztató jellegű (egy több dolgot megfogalmazó, 4-5 tagmondatból álló kérdésre, neadjisten több kérdésre a "Kedves játékosunk! Nem", az nem egy kielégítő válasz, ez vagy regtörlést és játék azonnali felejtését jelenti vagy 4-5 újabb üzenetet, kérdésekkel, stb.)

Komolyan elgondolkodtam azon, hogy megéri e a szabadidőmből pénzt és energiát belefektetni ebbe a játékba, mert eddig a tapasztalataim nagyon vegyesek...

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de a mai napi frusztrációmat, és nem túl pozitív tapasztalataim ki akartam írni magamból. Hogy legyen kérdés is a dologban: szerintetek megéri ennél a játéknál maradnom? Nektek bejött? A játékmenet nekem eddig nagyon tetszik, bár kicsit vontatott, de látok benne fantáziát - magamat ismerve, pedig kitartó és eltökélt vagyok, de az ilyen dolgok elbizonytalanítanak (első benyomások, amik meghatározóak), hogy van e értelme belevágni?

(bocs az előttem szólónak, hogy más irányba vittem a párbeszéd menetét)

Üdv,
Korben
mehi
Ezredes

#15 Hozzászólás által mehi »

az mind szép és jó :) , csak az admin ezt nem olvassa el , csak max a MOD :D , szóval játékba le kell írni ezt :)
Kép
Chrian
Kapitány

#16 Hozzászólás által Chrian »

Leírhatod de a választól csak idegesebb leszel :D

DE ha inkább szemétkednek és nem kell a pénzem, hát felőlem, tudom én azt a havi 5-10e-t másra is költeni :)
Felhasználói avatar
KorbenPapa
Újonc

#17 Hozzászólás által KorbenPapa »

Egyenlőre maradok, mert tetszik a játék, remélem jól döntök :)
Boccob
Újonc

#18 Hozzászólás által Boccob »

Közben tegnap megkaptam mentor küldit.
Ki is fizettem a 100 FI-t érte.

Már csak lelkes tanítványok kellenek.
Válasz küldése